Kontakta oss

Kontakta oss via mejl. Vi besvarar dina frågor kring sexuella övergrepp på barn. 

Vanliga frågor

Om du har en oro eller misstänker att ett barn har blivit utsatt kan du göra en orosanmälan. Det är viktigt att barnet får rätt hjälp och stöd, du kan vara den viktiga vuxna som ser till att barnet får trygghet. Är du privatperson kan orosanmälan göras anonymt, arbetar du med barn så har du anmälningsplikt. Du kan alltid rådgöra med socialtjänsten om du är osäker på hur du ska ta det vidare. Läs mer om hur man gör en orosanmälan här.

Inget barn ska utsättas för sexuella övergrepp och är man en nära anhörig kan det väcka mycket känslor. Men du är inte ensam, och det finns hjälp att få! Vi samarbetar med flera organisationer som erbjuder stödsamtal till anhöriga. Barn och unga som har blivit utsatta vill att vuxna ska agera och hjälpa dem till rätt stöd. Det är viktigt att som vuxen inte reagera för starkt på barnets berättelse då det lätt kan skapa känslor av skam eller skuld hos barnet. Var tydlig med ditt barn att det inte är hens fel, oavsett hur övergreppet skedde. För att få mer stöd i just din situation hittar du en lista med lyhörda stödorganisationer som gärna hjälper dig här.

Det du har blivit utsatt för är aldrig ditt fel och det finns hjälp att få, även om det var länge sedan det skedde. Det finns flera organisationer som erbjuder stödsamtal och stödgrupper för personer som utsatts för sexuellt våld. Du hittar dessa här.

Självklart kan vi det! Vi kommer gärna och föreläser om sexuellt våld mot barn och hur man kan arbeta förebyggande. Välkommen att kontakta oss.

Vad roligt! Att vilja engagera sig är stort och viktigt och vi har flera sätt du kan engagera dig på. Vi har listat några nedan:

  • Du kan se till att skolor, förskolor och idrottsföreningar i din omgivning ansluter sig till våra förebyggande insatser.
  • Du kan bli stödmedlem, månadsgivare eller skänka en gåva här.
  • Du kan be din arbetsplats att bli företagskämpe och stötta vårt arbete, vi har flera paket för företag. Du hittar dem här.
  • Du kan ansöka om att vara volontär och hjälpa till med workshops, föreläsningar och mycket annat kul! Kontakta oss på jagvill@treskablinoll.nu

På Treskablinoll erbjuder vi tyvärr inte stödsamtal. Vi arbetar förebyggande för att skapa strukturell förändring på arenor där barn befinner sig. Vi samarbetar med flera organisationer som erbjuder stödsamtal via telefon, chatt, mejl eller på plats. Där kan du få stöd om du själv är utsatt eller om du är nära anhörig till någon som varit det. Du hittar stödorganisationerna här.

Vårt arbete

Vi kämpar för varje barns rätt till att få vara barn. Vi vill inte att något barn ska behöva uppleva sexuella övergrepp. Det är vår kamp. Låt det bli din också, tillsammans med oss!

Om Treskablinoll

Treskablinolls uppdrag är att alla barn i Sverige klart och tydligt ska veta vad integritet är – för varje generation som lär sig det är en räddad generation.

Jobba hos oss

Här hittar du Treskablinolls lediga tjänster.