Grundkurs i Integritetsarbete i förskolan

Hur kan kroppslig integritet bli en aktiv del i alla barns vardag?

Välkommen till en inspirerande eftermiddag i hur du tillämpar integritetsarbetet vidare med barn i förskoleåldern och inom förskolan. Från fakta/statistik och värdegrund till konkreta tips, för ökad respekt och trygghet mellan barn ock vuxna. Denna kurs ger verktyg till ett fortsatt aktivt arbete på din förskola, daghem eller familjehem. Vi utgår utifrån konkreta scenarion på förskolan till konstruktiva lösningar som får alla att växa och integriteten att vara en självklar del av er vardag.

 

Var och när

Stockholm 
13 maj 2020  – Inställt på grund av covid-19

Clarion hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35.

 

Målgrupp för utbildningen

Kursen riktar sig till alla som vill lära sig om kroppslig integritet för barn, perfekt för dig som jobbar inom förskolan, daghem eller har daglig kontakt med barn eller för dig som är förälder.

 

Kursledare

Maria Treiberg är förskolechef och delägare på Önskeförskolan, Södermalm, Stockholm. Maria Treiberg har 20 års erfarenhet av att arbeta inom barnomsorgen. Hon blev utsedd till Årets Bamsepedagog 2015 för sitt arbete med Önskedagar – en unik metod för trygga och sedda barn. Maria har själv fått uppleva en otrygg barndom, med gränslösa vuxna på förskolan och med sexuella övergrepp inom familjen. Genom sina många år av erfarenhet ifrån förskolor, har hon fått erfara situationer där hon har fått göra ett flertal orosanmälningar. Hennes tanke med utbildningen är förutom att ge konkreta verktyg också gå från oro till visshet att om gränser skulle överstigas så har ni en trygg verktygslåda att luta er mot och tillämpa. Men framför allt kommer arbetet vara förebyggande så tråkiga scenarion aldrig ska behöva ske. Varmt välkomna!

 

Kursintyg

Alla deltagare får ett kursintyg efter utbildningen samt arbetsmaterial och metodhäfte.

 

Deltagaravgift

590 kr per person.
Eftermiddagsfika igår.

Program

16.00 Registrering kaffe och smörgås.

16.30 – 17.15 Introduktion till Integritet
Vad är kroppslig integritet och hur kan det användas för att förebygga sexuella övergrepp, bakgrund, fakta och statistik.

17.15 – 18.15 Workshop
Vi går igenom olika metoder, strategier, processer, verktyg för att arbeta med kroppslig integritet. Hur en orosanmälan går till  – tillvägagångssätt före och efter anmälan.

18.15 – 18.30
Sammanfattning och avslutande frågestund.

Anmäl dig här

Villkor för anmälan

Anmälan är bindande.

Deltagaravgiften ska betalas in via faktura senast 24 timmar innan kursdagen.

Du har 24 timmars ångerrätt av din deltagaranmälan från det att vi har mottagit den, även om du inte har fått en bekräftelse av oss. För att ångra en anmälan eller för att lämna återbud mejla till jagvill@treskablinoll.nu.

Treskablinoll förbehåller sig rätten till att vid behov ställa in kursen, till exempel vid sjukdom eller om det är för få deltagare anmälda. Vid inställd kurs betalas deltagaravgiften tillbaka i sin helhet 🙂