Vårt första verksamma år - Treskablinoll

"Vi behöver förebyggande åtgärder där barn finns. Det räcker inte med papper och paragrafer. Det är dags att gå från ord till handling!" /Patrik Sjöberg

Vårt första verksamma år

Vår organisation har på oerhört kort tid lyckats göra stor skillnad. Vår kamp för att stoppa och förebygga sexuella övergrepp på barn har skapat stark opinion och satt frågan om ett bättre, mer uppdaterat rättsväsende på den politiska agendan. Men det är ett förändringsarbete som kräver ständigt underhåll för att vi ska kunna fortsätta utbilda, föreläsa och förebygga.

Idag står vi i dialog med advokater, psykologer och poliser som båda stöttar oss och behöver oss i sitt arbete. Men det stannar inte där. Vi måste alla kämpa för barnens skull. Vi måste alla hjälpa till att flytta skammen från barnen till förövarna och ge barnen upprättelse. Vi måste alla bryta tystnaden!

”Vi måste vara fler som går samman och för barnens talan för att ge dem den trygga barndom de har rätt till.”

/ Elaine Eksvärd

 

Januari/februari 2017. Treskablinoll registreras som bolag för att driva sakfrågan kring sexuella övergrepp mot barn, utbilda och föreläsa för att stoppa och förebygga att fler barn utsätts.

22 februari. Förskolebrevet lanseras med Elaine Eksvärd som ansikte utåt. Spridning i TV4 och på webben och skapar debatt om att det måste finnas riktlinjer på landets förskolor som lär ut integritet och förebygger sexuella övergrepp mot barn.

20 april. Presskonferens med utbildningsminister Gustav Fridolin. Läroplanen ska ses över och uppdateras med fokus på kroppslig integritet. Resultatet ska redovisas den 23 mars 2018.

10 maj. Idrottsbrevet lanseras med Patrik Sjöberg som ansikte utåt. Ett tjugotal större idrottsstjärnor ställer sig bakom initiativet att det ska finnas riktlinjer för idrottsföreningar för att motverka sexuella övergrepp mot barn.

11 maj. Vi bjuds in till Riksdagen för att närvara i seminarium om statens idrottspolitiska mål gällande barn och ungdomar. Patrik får ordet och utmanar Björn Eriksson.

1 juni. Seminarium i Riksdagen med föreläsning om vårt rikstäckande initiativ. Patrik och Elaine delar med sig av sina personliga upplevelser och övertygelser om vad som hade kunnat rädda dem från övergrepp.

10 augusti. Patrik håller brandtal om sexuella övergrepp på Way Out West i Göteborg.

20 oktober. Vi blir inbjudna via Stiftelsen Allmänna Barnhuset att delta i paneldebatt inför Socialdepartementet och Utbildningsdepartementet.

 

Läs mer om Treskablinoll

Stöd oss

Varenda krona går till att motverka sexuellt utnyttjande av barn och till att säkerställa en trygg barndom.

Swish 1234947982

Bankgiro 379-6620

Jag är intresserad av nyhetsbrev från Treskablinoll