Grundkurs i Integritetsarbete i förskolan

Välkommen till en inspirerande eftermiddag i hur du tillämpar integritetsarbetet vidare inom förskolan. Från fakta/statistik och värdegrund till konkreta tips, för ökad respekt och trygghet mellan barn ock vuxna. Denna kurs ger verktyg till ett fortsatt aktivt arbete på din förskola. Vi utgår utifrån konkreta scenarion på förskolan till konstruktiva lösningar som får alla att växa och integriteten att vara en självklar del av er vardag.

 

Var och när

 

 

Målgrupp för utbildningen

Kursen riktar sig till dig som jobbar inom förskolan och dagligen har kontakt med barn.

 

Kursledare

Maria Treiberg är förskolechef och delägare på Önskeförskolan, Södermalm, Stockholm. Maria Treiberg har 20 års erfarenhet av att arbeta inom barnomsorgen. Hon blev utsedd till Årets Bamsepedagog 2015 för sitt arbete med Önskedagar – en unik metod för trygga och sedda barn. Maria har själv fått uppleva en otrygg barndom, med gränslösa vuxna på förskolan och med sexuella övergrepp inom familjen. Genom sina många år av erfarenhet ifrån förskolor, har hon fått erfara situationer där hon har fått göra ett flertal orosanmälningar. Hennes tanke med utbildningen är förutom att ge konkreta verktyg också gå från oro till visshet att om gränser skulle överstigas så har ni en trygg verktygslåda att luta er mot och tillämpa. Men framför allt kommer arbetet vara förebyggande så tråkiga scenarion aldrig ska behöva ske. Varmt välkomna!

 

Kursintyg

Alla deltagare får ett kursintyg efter utbildningen samt arbetsmaterial och metodhäfte.

 

Pris

1990 kr per person, för dig som jobbar på en förskola som är ansluten till Förskolebrevet.

Du vet väl att ni enkelt kan ansluta er förskola till Förskolebrevet här, så att ni kan ta del av erbjudandet ovan!

Program

15.30 Registrering

16.00-16.50 Introduktion till Integritet
Bakgrund, fakta, statistik

16.50-17.10 Fika

17.10 – 18.10 Workshop
Metod, strategier, processer, verktyg, orosanmälan – tillvägagångssätt före och efter anmälan.

18.10 – 18.30
Sammanfattning och avslutande frågestund

Anmäl dig här

Villkor för anmälan

  • Anmälan är bindande.
  • Du har 24 timmars ångerrätt av din deltagaranmälan från det att vi har mottagit den, även om du inte har fått en bekräftelse av oss. För att ångra en anmälan eller för att lämna återbud mejla till jagvill@treskablinoll.nu.
  • Treskablinoll förbehåller sig rätten att närsomhelst ställa in kursen om det skulle behövas, till exempel vid sjukdom eller om det är för få deltagare anmälda. Om Treskablinoll ställer in kursen, betalas deltagaravgiften tillbaka i sin helhet.