BOKA FÖRELÄSNING

En föreläsning kan vara ett första steg mot att öppna upp en diskussion om sexuella övergrepp. Våra rekommenderade föreläsare arbetar tillsammans för att eliminera sexuella övergrepp och allt vad det innebär. Under föreläsningarna strävar våra rekommenderade föreläsare efter att ge dig kunskap för att motverka sexuella övergrepp på barn.

MARIA TREIBERG

Maria Treiberg är förskolechef och delägare på Önskeförskolan, Södermalm, Stockholm. Maria Treiberg har 20 års erfarenhet av att arbeta inom barnomsorgen. Hon blev utsedd till Årets Bamsepedagog 2015 för sitt arbete med Önskedagar – en unik metod för trygga och sedda barn. Maria har själv fått uppleva en otrygg barndom, med gränslösa vuxna på förskolan och med sexuella övergrepp inom familjen. Genom sina många år av erfarenhet ifrån förskolor, har hon fått erfara situationer där hon har fått göra ett flertal orosanmälningar.

Maria ger en personlig workshop som blandar fakta, egna upplevelser, föreläsning handlar om dilemmat kring sexuella övergrepp. Vi måste våga prata om det! Det handlar inte om att misstänka utan att vara uppmärksamma. Föreläsningen kan skräddarsys men passar bäst för ett APT där personalen får riktiga fall att fundera över och lösa tillsammans. Kvällen kan ges på den egna förskolan men det går även bra att komma till Önskeförskolan för en inspirationskväll med fokus på Våga se. Förskolan får med sig en integritetsplan och kroppsregler att applicera på den egna förskolan efter.

”En föreläsning med ett gediget innehåll där föreläsaren varvar egna upplevelser med forskning, konkreta exempel och en massa bra tips på hur vi kan agera i vår verksamhet. Vi avslutade föreläsningen med reflekterande samtal där alla medarbetare gavs chansen att lyfta egna tankar och frågor som Maria guidade oss i. Vi har genom föreläsningen fått en ökad kunskap om hur vår skola skall fortsatta vårt arbete i kampen mot sexuella övergrepp där treskablinoll.”

”Det var en otroligt bra dag med jättebra information och det kändes som en väldigt bra avslutning med vårt gemensamma samtal där vi fick reflektera tillsammans med Maria!”

”Personlig och Inspirerande föreläsning med exempel ifrån verkligheten som får en att tänka till.”

“Vi är jättenöjda med Marias föreläsning!! Det kändes så rätt att ta in henne! Vi hade aldrig kunna läsa oss till allt det hon förmedlade. Vi har fått mycket användbart material som vi kan jobba vidare med i förskolan.” – Ulrike Söderqvist, Förskolechef,  Nyköpings Montessoriförskola

SKICKA FÖRFRÅGAN

9 + 3 =

PATRIK SJÖBERG

Vid sidan om alla framgångar och medaljer och bakom det kaxiga yttre inför medierna, så fanns det något som drabbade idrottslegenden Patrik Sjöberg. Något som vi inte såg. Saker som lågt räknat drabbar tre barn i varje klass. Sjöberg blev sexuellt utnyttjad av en nära anhörig, en vuxen han hade förtroende för och dessutom mannen som fått mycket kredd för Patriks framgångar – tränaren Viljo. Det här ägde rum för 30 år sedan och Patrik är en av de få som brutit tystnaden och tagit upp kampen för barnens rätt till en trygg barndom utan sexuella övergrepp. Det finns fortfarande barn som blir sexuellt utnyttjade och vuxna som blundar. Denna föreläsning kommer att öppna dina ögon och ge dig både förståelse och förklaring till varför problemen fortsätter. Men inte bara det. Patrik berättar hur vi tillsammans kan stoppa övergrepp mot barn. Han delger en dyster historia, men pratar också om en ljus framtid genom engagemang som han har, däribland Tre ska bli noll.

Patrik Sjöberg tilldelades 2011 kulturpriset Årets röst för sin bok Det du inte såg.

SKICKA FÖRFRÅGAN

12 + 2 =

IDA MARKO-VARGA

Ida Marko Varga kan genom sin långa erfarenhet som elitsimmare på internationell toppnivå ge ditt företag/din förening en motiverande och inspirerande möjlighet. Följ med på en av Sveriges absolut bästa simmares resa från ungdomsstjärna till att simma sitt fjärde OS i Rio De Janeiro som mamma till treåriga Vincent.

Att övervinna motgångar och utnyttja medgångar är något som landslagssimmaren lever efter.

Redan som 13-åring kvalade Ida in i svenska seniorlandslaget och är en av få ungdomsstjärnor som fullföljt hela ”elitresan” med allt vad det innebär. Idag har Ida varit en del av seniorlandslaget i över 16 år.

Under Idas tidiga år i landslaget blev hon sexuellt ofredad av en landslagstränare som tillslut blev dömd i hovrätten. Det är en unik historia om att våga träda fram och övervinna de största rädslorna inom sig. En historia om kärleken till idrotten, simningen och om att aldrig någonsin ge upp.

Ida har deltagit vid fyra olympiska spel och varit i final vid alla fyra tillfällen.

”En resa från ungdomsstjärna till de olympiska spelen i Rio De Janeiro – som mamma”

SKICKA FÖRFRÅGAN

3 + 6 =

LASSE WESTHOLM

Grooming kallas den process som en vuxen förövare använder för att knyta band till ett minderårigt offer i sexuellt syfte. I föreläsningen ”Det är inte min skam” ger Lasse Westholm en både personlig och utbildande föreläsning som ger åhöraren insikt i hur förövare går till väga –  i organisationer, föreningar samt på nätet – för att skapa känslomässiga band med sina offer. Lasse beskriver också konsekvenser och åtgärder för att känna igen och förhindra att grooming sker i din förening eller organisation

Lasse Westholm är en föreningsmänniska med många år som tränare, ledare och funktionär inom simsporten. Han är en känd röst för många genom sina återkommande uppdrag som speaker på nationella och internationella simtävlingar i Sverige. Till vardags arbetar Lasse som IT-arkitekt och föreläsare/instruktör.

“En stark, gripande och proffsig föreläsning som alla borde ta del utav” – Martin Bekken, BEWi Simbra Group samt initiativtagare till Team BEWi.

SKICKA FÖRFRÅGAN

12 + 9 =