Är du drabbad?

Det finns många som kan hjälpa dig. Du kan prata med vuxna som har lång erfarenhet av barn som varit i din situation. Du kan prata anonymt med vuxna som kan hjälpa dig hur du ska göra och du kan anmäla till polisen själv, om du vill. Här nedan kommer ställen dit du kan vända dig. Att prata med någon och bryta tystnaden är ett viktigt steg, även om det kan kännas jobbigt.

Wonsa – World of no sexual abuse

Det svåraste är ofta att berätta och be om hjälp när du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller våld. Men när du väl bestämt dig finns alla möjligheter för dig att må bra igen. Många som lyckas komma till ro med sina upplevelser hittar en stor inre styrka och en tydlig mening med livet. Wonsa stödjer dig att hitta dit.

På vår mottagning för psykologisk traumabehandling träffar du terapeuter med särskild kunskap om sexuella övergrepp och våld och som alla har utbildning och erfarenhet av en eller flera av metoderna EMDR, Lifespan Integration eller Somatic Experience. Vi använder bara metoder som läker på ett varsamt sätt.
Läs mer och boka tid på wonsa.se

Specialiserade BUP-mottagningar

Det finns några BUP-mottagningar i Sverige som har specialiserat sig på psykoterapeutisk behandling av barn och ungdomar som utsatts för sexuella övergrepp:
BUP Vasa (Stockholms län) 08-514 531 60
BUP Elefanten (Östergötlands län) 010-105 96 75
Läs mer på bup.se

Polisen

Här kan du som är utsatt ta reda på mer om vad du har för rättigheter och om hur polisen kan hjälpa dig. Också du som är vittne kan hitta information om vad du kan göra om du misstänker att någon i din närhet är utsatt. Välkommen hit!
Behöver du omedelbar hjälp ring 112
Polisanmälan kan du göra via polisens växel 114 14
Läs mer på polisen.se

Stöd oss

Varenda krona går till att motverka sexuellt utnyttjande av barn och till att säkerställa en trygg barndom.

Swish 1234947982

Bankgiro 379-6620

Jag är intresserad av nyhetsbrev från Treskablinoll